Maak een account

Winkelwagen

Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Sluiten
Dirk's DubbelDoel Vlees

Welkom bij Dirk’s DubbelDoel Vlees. Op deze website lees je alles over ons heerlijke verantwoorde dubbeldoel vlees. Ons vlees is afkomstig van de beste Nederlandse dubbeldoel runderen, die na hun melkgevende carrière ook nog eens over prachtig vol en gemarmerd vlees beschikken. Goed voor het milieu en voor je smaakpapillen! Weten waarom dubbeldoel vlees zoveel beter is voor het milieu? Kijk dan eens rond bij OVER DUBBELDOEL en mocht je nog meer vragen hebben stuur dan gerust een berichtje!

Webshop

In onze webshop kun je gemakkelijk en snel dubbeldoel vlees bestellen. Bestel je zakelijk, staat de goede hoeveelheid er niet bij, of ben je op zoek naar wat anders? Neem dan CONTACT met ons op.

Koepakket

Het Koepakket is voor degene die van alles wat wil. De koeien die geslacht worden voor deze pakketjes komen van melkveehouders uit de regio. Ze
104,60 incl. btw.
Wat is dubbeldoel?

De term dubbeldoel wordt gebruikt om een bepaald ras koe aan te duiden. Zo zijn er echte vleesrassen als Limousin en Black Angus en echte melkrassen als de zwartbonte Holstein. Een dubbeldoel ras zit daar tussenin en wordt gehouden voor melk én vlees. Het is dus een robuuste meer bespierde melkkoe die na haar melkers carrière ook nog gebruikt wordt als vleeskoe. Nu kun je je afvragen: “Nou dat is leuk, maar waarom dan juist daarvan vlees?”. Vlees van dubbeldoel koeien heeft een hele lage CO2 Footprint en hiernaast heeft de koe dus al een mooi leven achter de rug! Dirk’s DubbelDoel koeien worden tijdens hun melkgevende jaren goed verzorgd en lopen lekker buiten in de wei. Ze geven gemiddeld wat minder melk als 100% melkkoeien maar ze geven ons dus wel heerlijk vlees na hun carrière! Bovendien hebben ze vaak een hogere weerstand en dus minder gezondheidsproblemen. Dubbeldoel koeien krijgen net als gewone melkkoeien bijna ieder jaar een kalf en worden wat ouder dan een vleeskoe. “Maar is het vlees dan niet taai?” Nee absoluut niet! Vlees van dubbeldoel koeien krijgt zelfs extra smaak doordat deze meer doorregen is. Een dubbeldoel koe levert wel wat minder vlees op dan een vleeskoe, omdat ze wat minder groot is, maar het vlees doet zeker niet onder voor vlees van top vleesrassen. Kies daarom voor vlees van dubbeldoel koeien, het beste van twee werelden!

Waarom vlees van een dubbeldoel koe?

In de supermarkt wordt relatief weinig onderscheid gemaakt wanneer het rundvlees betreft. En dit is natuurlijk erg jammer. Vlees van vleeskoeien en melkkoeien ligt vaak anoniem naast elkaar en dat terwijl nu juist dat vlees van die dubbeldoel koe zoveel toegevoegde waarde heeft. Een vleeskoe leeft haar leven om geslacht te worden. Al het voer wat een vleeskoe eet is uiteindelijk voor dat stukje vlees. En dit is bij een dubbeldoel koe dus niet zo! De dubbeldoel koe krijgt een uitgebalanceerd rantsoen om haar te ondersteunen tijdens haar melkgevende periode. Een boer probeert haar zo gezond en fit mogelijk te houden om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van haar talent: melk produceren! En wanneer haar melk-carrière voorbij is houden wij er een prachtig getraind en gerijpt stukje vlees aan over! En dit is ook culinair Nederland steeds meer opgevallen. Een groeiend aantal chefs in Nederland kiest bewust voor dubbeldoel koeien vanwege de heerlijke smaak.

Niet overtuigd of wil je gewoon alles weten over dubbeldoel koeien? Kijk dan in Dirk’s bibliotheek voor leuke video’s, interessante artikelen en meer!

Dirk’s DubbelDoel Boeren

Leveranciers van Dirk’s DubbelDoel Vlees zijn speciaal geselecteerde melkveehouders bij u uit de regio. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde ondernemers die dag en nacht klaarstaan voor de verzorging van hun vee. Het zijn ondernemers met een visie, mannen en vrouwen die stil staan bij actuele vraagstukken omtrent duurzaamheid, diervriendelijkheid en diergezondheid. Het zijn boeren die anders durven denken en doen! Benieuwd waar jouw stukje vlees vandaan komt of wil je zelf kiezen tussen de verschillende boeren? Bekijk dan de verschillende bedrijfsprofielen van Dirk’s leveranciers.

Het vlees en de slager

De dubbeldoel koeien die geslacht worden voor Dirk’s DubbelDoel Vlees worden zorgvuldig geselecteerd door koeienkenner Johan. Hij overlegd met de boer of een koe geschikt is en kan het gewicht van een koe op 10kg nauwkeurig schatten! Bij het selecteren wordt goed naar de gezondheid en de conditie van het dier gekeken. Alle koeien moeten aan Dirk’s “Gezond en Rond” standaard voldoen, want enkel het beste is goed genoeg! Vaak krijgt een koe na haar carrière eerst nog even een kort pensioen. Lekker in een strohok en/of in de wei even bijkomen van haar prestaties als melkkoe. Wanneer het moment dan toch daar is dat ze naar de slacht moet, wordt dit zo stressloos mogelijk georganiseerd. Stress is niet goed voor de koe en kan daarnaast ook de smaak van het vlees beïnvloeden. Er wordt daarom gekozen voor een ambachtelijke, “diervriendelijke” slager en slachtmethode. Dit klinkt wellicht wat cru maar kan veel schelen! Aandachtspunten zijn bijvoorbeeld: kort en rustig transport, tijd om aan nieuwe omgeving te wennen, geen slachtwachtrij en geen opdrijven.

 

Vlees moet rijpen. Na het slachten wordt het karkas 6 dagen in de koeling gehangen om het vlees te laten besterven. Dit heet rijpen. Dit rijpen geeft weliswaar gewichtsverlies, maar zorgt ervoor dat de hardere structuur van het vlees afbreekt, waardoor het malser en ook smakelijker wordt. Na het rijpen wordt het vlees versneden in stukken waar wij in de keuken iets mee kunnen. Essentieel bij dit gehele proces is natuurlijk een kundige slager! Een vakman die niet “doorsnijdt” (om bijvoorbeeld meer biefstuk te krijgen), die weet hoe en hoelang het vlees moet hangen en rijpen, die het vlees goed kan kruiden en die netjes te werk gaat. Daarom worden alle koeien van Dirk’s DubbelDoel Vlees geslacht door Slagerij Bles. Een ambachtelijke slagerij met een scherp oog voor kwaliteit en een geweldige reputatie. Hier zorgen Eric en Bart ervoor dat het vlees op de juiste manier wordt gerijpt, gekruid en versneden.

 

Na het versnijden worden alle delen vacuüm verpakt in een stevige verpakking, zodat het lang houdbaar blijft. Vervolgens wordt alles diepgevroren en is het klaar om verzonden te worden. Je ontvangt het vlees gekoeld thuis, waar je het meteen weer in de diepvries kunt doen.

Back to Top